TAN Sri Muhyidddin Yassin menegaskan surat yang menggunakan kepala surat Perikatan Nasional (PN) bertajuk “Persetujuan Mencalonkan Datuk Seri Anwar Sebagai PM Ke-10” yang kini tular adalah palsu.

Tegas Pengerusi PN itu, tiada apa-apa persetujuan di antara PN dan mana-mana parti lain untuk membentuk kerjasama politik.

“Surat yang tular ini adalah palsu. Tiada apa-apa persetujuan di antara Perikatan Nasional dan mana-mana parti lain,” kata Muhyiddin dalam hantaran Facebook.

Pemerhatian Warta Rakyat mendapati surat yang tular itu bertarikh 23 Februari 2022 dan ditandatangani Muhyiddin.

Antara lain surat itu menyatakan, merujuk kepda perbincangan berkaitan kerjasama antara PN dengan PKR diadakan demi menyelamatkan negara dari dirosakkan UMNO, BN.

Tulis surat itu lagi, bagi merealisasikan kerjasama, PN sanggup memberi kepercayaan menyatakan sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri.

Selain itu, surat berkenaan menyebut, satu mesyuarat pembahagian kerusi wajar diadaan secepat mungkin setelah berakhirnya Pilihan Raya Negeri Johor bagi memastikan persediaan ke arah PRU15 akan dapat disusun lebih teratur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here