SEORANG penunggang motosikal putus kaki selepas digilis sebuah lori dalam kemalangan di Kilometer 111, Jalan Ipoh – Butterworth, dekat Kerian pukul 9 pagi tadi.

Mangsa, Muhammad Rofique Muhammad Amin, 35, pemegang kad Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengenai Pelarian (UNHCR), putus kaki kiri.

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kemalangan dipercayai berlaku semasa lori dan motosikal berkenaan sedang dalam perjalanan dari Bagan Serai menghala ke arah Parit Buntar.

“Apabila motosikal yang berada bersebelahan dengan tayar belakang kiri lori, tiba-tiba motosikal telah hilang kawalan lalu terjatuh ke atas jalan raya.

“Lori yang tidak sempat mengelak lalu telah mengilis penunggang motosikal,” katanya dalam kenyataan hari ini, lapor Astro Awani.

Mazuki berkata, mangsa yang mengalami kecederaan parah telah dihantar ke Hospital Parit Buntar untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pemandu lori yang berumur 53 tahun tidak mengalami kecederaan, kes disiasat di bawah Sekyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here