SEORANG juruteknik didakwa di Mahkamah Sesyen Melaka hari ini atas enam tuduhan merogol dan melakukan persetubuhan luar tabii terhadap remaja perempuan pada Mac dan Mei lalu.

Tertuduh, Norhairul Fitri Norhan, 25, mengaku tidak bersalah selpas pertuduhan itu di hadapan Hakim Maziah Joary Mohd. Tajudin.

Harian Metro melaporkan, mengikut pertuduhan pertama, dia didakwa merogol remaja yang ketika kejadian berusia 13 tahun 10 bulan di sebuah bilik hotel di Melaka Tengah, kira-kira 2 petang 15 Mac lalu.

Bagi pertuduhan kedua, tertuduh didakwa melakukan amang seksual terhadap mangsa sama pada tarikh, tempat dan masa sama.

Dia juga didakwa merogol remaja itu yang ketika kejadian berusia 14 tahun di hotel pada 3 petang, 18 Mei lalu, manakala bagi pertuduhan keempat dan kelima, Norhairul Fitri didakwa melakukan amang seksual fizikal ke atas mangsa sama.

Tertuduh menghadapi pertuduhan keenam, melakukan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii terhadap mangsa pada tarikh, tempat dan masa sama.

Pendakwaan dilakukan mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang sabit kesalahan boleh dipenjara maksimum 20 tahun dan sebatan; Seksyen 14(a) dan 14 (b) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan; serta Seksyen 377C Kanun Keseksaan.

Timbalan Pendakwa Raya N. Sivashangari menawarkan jaminan RM30,000 terhadap semua pertuduhan dan syarat tidak mengganggu mangsa sehingga perbicaraan selesai.

Mahkamah membenarkan permohonan itu dan menetapkan 4 Julai depan untuk sebutan semula kes dan lantikan peguam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here