REKOD kerajaan Perikatan Nasional (PN) menunjukkan parti itu tidak pernah mengamalkan pilih kasih antara kaum dalam pentadbiran.

Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sepanjang mengetuai kerajaan, dia juga tidak pernah bertanya kaum mana yang menerima bantuan kerana percaya semua kaum patut mendapat bantuan saksama.

“Rekod saya sebagai Perdana Menteri Kerajaan Perikatan Nasional, saya tidak pernah bertanya apa kaum orang yang menerima vaksin, bakul makanan dan pelbagai bentuk bantuan dan pakej rangsangan ekonomi yang keseluruhannya berjumlah RM530 bilion.

“Semua dibantu dan dilayan secara adil dan saksama,” katanya pada majlis makan malam bersama pemimpin dan komuniti Cina di Johor Bahru malam tadi.

Terdahulu dalam sesi soal jawab seorang tetamu bertanyakan kepada Muhyiddin tentang jaminan kerajaan PN di bawah kepimpinannya akan berlaku adil kepada semua kaum.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, prinsip PN sebagai sebuah kerajaan yang berintegriti, cekap dan prihatin ialah membantu semua rakyat tanpa mengira kaum.

‘Tiada seorang pun yang akan dibiarkan ketinggalan walau apa kaum dan agamanya. Ini komitmen saya dan PN,” ujarnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here