PENDAKWAH bebas terkenal Ebit Irawan Ibrahim Lew atau lebih dikenali Ebit Lew menyerahkan kepada proses mahkamah terhadap 11 pertuduhan berhubung kes gangguan seksual yang dihadapinya.

Menurutnya, beliau tenang menghadapi pertuduhan itu dan menganggapnya suatu ujian daripada Allah selain berharap ujian itu mampu memberikan kebaikan buat dirinya.

“Saya serahkan kepada peguam dan akan lalui proses mahkamah ini dengan tenang, saya berdoa semoga Allah beri rahmat kebaikan kepada semua…bila dituduh, saya akan melalui proses ini,” katanya ketika ditemui pemberita di Tenom hari ini.

Ebit Irawan, 38, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Tenom hari ini atas 11 pertuduhan membuat penghantaran gambar dan perkataan lucah dengan maksud mengaibkan kehormatan seorang wanita melalui aplikasi WhatsApp di daerah Tenom antara Mac hingga Jun tahun lepas.

Mahkamah membenarkan Ebit Irawan dilepaskan dengan jaminan RM1,000 untuk setiap pertuduhan dengan dua penjamin sementara perbicaraan kes dan menetapkan 20 April ini untuk sebutan semula kes. – BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here