Oleh RIZQI ZABIDI

Seorang lelaki cedera apabila paraglider dinaikinya gagal dikawal lalu terjatuh ke dalam kawasan sebuah masjid di Kuala Ketil, Kedah, petang semalam.

Sumber memaklumkan, mangsa yang berusia 34 tahun dan berasal dari Banting, Selangor memulakan aktiviti luncur udara atau paragliding kira-kira pukul 12 tengah hari di kawasan Pengkalan Hulu, Perak.

Bagaimanapun katanya, keadaan angin tiba-tiba menjadi kuat menyebabkan dia tidak dapat mengawal paraglider tersebut dan terjatuh di kawasan Masjid Padang Kulim, Kuala Ketil, Kedah.

Beberapa penduduk melihat keadaan mangsa.

“Pada pukul 1.30 petang, anggota yang bertugas di Kaunter Aduan Balai Polis Kuala Ketil telah menerima panggilan daripada orang awam yang menyatakan terdapat mangsa terjatuh di pekarangan Masjid Kampung Padang Kulim, Kuala Ketil.

“Anggota kaunter aduan kemudiannya menghubungi Klinik Kesihatan Kuala Ketil untuk mendapatkan bantuan ambulans. Pada pukul 1.55 petang, mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim di Sungai Petani untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Tambahnya, pemeriksaan mendapati mangsa cedera pada bahagian tulang dengan keadaannya dilaporkan stabil.

“Bagaimanapun sehingga petang ini, tiada sebarang laporan polis dibuat berhubung kejadian itu,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here