prn melaka

KETUA Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Bahagian Kota Melaka, Datuk Hishamuddin Abdul Karim yakin mampu mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Telok Mas pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka jika beliau dicalonkan.

Beliau yang terkenal sebagai orang lama di kawasan itu yakin pengundi akan memilihnya mewakili Perikatan Nasional (PN) pada pilihan raya negeri itu nanti.

“Saya bersedia dan yakin memperolehi kemenangan di N23 Telok Mas.

“Selaku orang lama dan berpengalaman di Kota Melaka serta keluarga besar di Kampung Alai saya yakin pengundi akan memilih saya dan PN.

“Selaku Ketua Bahagian Kota Melaka yang telah bekerja membawa jenama Abah PN sepanjang PKP masyarakat telah mengenali saya dengan dekat,” katanya ketika dihubungi Wacana.my.

Kerusi DUN Telok Mas dimenangi oleh calon Bersatu, Datuk Noor Effandi Ahmad pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Walau bagaimanapun, keahlian Noor Effandi dalam Bersatu digugurkan setelah beliau bersama tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) lain menyatakan sokongan kepada gabungan Pakatan Harapan (PH) dalam krisis politik Melaka.

Hishamuddin berharap para pengundi khususnya di DUN Telok Mas dapat menilai sikap ahli politik sama ada mahu memilih wakil rakyat yang tamak merebut kuasa atau yang sentiasa memberi khidmat.

“Rakyat dapat nilai mereka yang tamak kuasa dan mereka yang sentiasa memberikan khidmat kepada rakyat, terutamanya menerusi bantuan dan inisiatif yang diumumkan Perdana Menteri sebelum ini Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika negara dilanda wabak COVID-19.

“Saya harap dapat memberikan khidmat sepenuhnya kepada rakyat di negeri Melaka, khususnya di DUN Telok Mas. Saya bersedia,” kata Hishamuddin lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here