TIADA angin tiada ribut, tiba-tiba, seorang wanita dilihat membuka pintu kereta dan terjun ketika kenderaan sedang bergerak.

Kejadian itu berjaya dirakam menerusi rakaman kamera perakam video (dash cam) dan tular di media sosial selepas dimuat naik oleh Master Kecik di Facebook.

Video yang berdurasi dua minit itu menunjukkan kereta tersebut memperlahankan kenderaan dengan memberikan lampu isyarat kecemasan sebelum wanita itu bertindak terjun keluar.

Wanita itu juga kelihatan nyaris dilanggar oleh kenderaan yang dipandu Master Kecik dan kejadian itu dipercayai berlaku di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor berdekatan Universiti Selangor (UNISEL).

Wanita yang berpakaian hitam dan bertudung merah itu kemudian dilihat bangun dan berjalan melintasi jalan menuju ke kawasan perumahan berdekatan.

Setakat ini, belum dapat dipastikan punca sebenar kejadian sama ada berlaku secara tidak sengaja ataupun masalah teknikal kenderaan. 

Ada juga maklumat mendakwa, berlaku pertengkaran antara wanita itu dengan pemandu Myvi. 

Namun, ada juga netizen menegur sikap perakam video itu yang tidak berhenti membantu kerana berkemungkinan berlaku kes jenayah seperti culik. 

“Kenapa tak berhenti dan tanya? Mana tau dia kena culik ke,” kata Ren Doris di ruangan komen.

“Silap besar! Kalau perempuan tu mangsa culik atau dera, macam mana? Patutnya berhenti dan tanya,” kata Suraini Ibrahim.

“Apa ketahian ini? Kalau kena lenyek anak orang, buta je masuk dalam (penjara), nak gaduh balik rumah la,” tegas Aizatul Aisyah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here