SEORANG pekerja binaan warga Bangladesh maut selepas dihempap besi perancah di tapak projek pelupusan sampah di Tanah Merah, Port Dickson, semalam.

Ketua Polis Daerah Port Dickson Superintenden Aidi Sham Mohamed berkata dalam kejadian jam 2 petang itu mangsa Shonamoni Ghosh, 38, yang tidak sedarkan diri dibawa ke Klinik Kesihatan Lukut untuk pemeriksaan lanjut, namun disahkan meninggal dunia semasa di klinik berkenaan.

“Siasatan awal di aras lapan di tapak projek tersebut mendapati lelaki itu berada dalam keadaan tidak sedarkan diri selepas dihempap besi ‘scaffolding’ yang mempunyai muatan ‘metal deck’. Hasil ‘swab test’ pertama dijalankan ke atas lelaki berkenaan adalah negatif,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Jelasnya, pemeriksaan mendapati tiada sebarang kecederaan luaran dan tiada unsur jenayah selain kejadian terbabit dilaporkan sebagai kemalangan di tempat kerja.

Aidi Sham berkata berkata mayat mangsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Port Dickson untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.- BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here