SEORANG anggota Jabatan Sukarelawan Rakyat Malaysia (Rela) dihadapkan ke Mahkamah Majistret Marang hari ini atas pertuduhan membunuh rakan karibnya.

Mengikut pertuduhan yang dibaca di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda, tertuduh Chow Lee didakwa membunuh Fong Swee Fuan, 65, di sebuah bangsal di belakang sebuah tokong Cina, bersebelahan pondok Kawasan Rukun Tetangga (KRT) di Taman Raya Wakaf Tapai kira-kira pukul 1.55 petang pada 23 Julai lalu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum mati jika sabit kesalahan.

Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan sebelum mahkamah menetapkan 13 Oktober depan sebagai tarikh sebutan semula kes untuk lantikan peguam.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Engku Ahmad Rashdi Engku Abdillah.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan seorang lelaki maut, manakala anak saudaranya cedera parah ditembak rakan baik menggunakan senapang patah dalam kejadian di sebuah pondok Kawasan KRT Taman Raya Wakaf Tapai Marang.

Dalam kejadian tersebut, mangsa ditemui maut dalam keadaan terduduk di atas kerusi.

Anak saudara mangsa, Teo Hock Beng, 45, pula dijumpai terbaring di lokasi kejadian dengan kecederaan parah pada bahagian dada dan menerima rawatan lanjut di Hospital Hulu Terengganu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here