JENTERA Perikatan Nasional (PN) mengambil inisiatif menyediakan perkhidmatan pengangkutan kepada pengundi pada hari pengundian, Sabtu ini.

Mneurut calon PN Parlimen Putrajaya, Datuk Dr. Mohd. Radzi Md. Jidin, langkah tersebut dilaksanakan sebagai alternatif memudahkan pengundi membuang undi sekiranya hujan berterusan melanda pada hari tersebut.

“Inisiatif itu juga bagi memastikan peratusan keluar mengundi tinggi. Kita mahu jumlah peratusan tinggi kerana kita yakin yang keluar mengundi itu mengundi PN,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas melakukan tinjauan undi awal di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya, di Putrajaya hari ini.

Menurutnya, kerja-kerja kempen pada minggu akhir akan terus dipergiatkan.

“Kita akan pastikan jentera bergerak secara efektif bagi memastikan malamnya diumumkan Putrajaya milik PN,” katanya, lapor Sinar Harian.

Mohd. Radzi dalam pada itu turut menyeru agar pengundi Putrajaya keluar mengundi terlebih dahulu sebelum pulang ke kampung halaman untuk pasangan membuang undi.

“Saya mohon pengundi khususnya Putrajaya kalau kata nak balik kampung untuk pasangan pengundi di kampung, undi dulu di sini,” katanya.

Mohd. Radzi berhadapan dengan lima calon lain antaranya penyandang empat penggal, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here