PENGARAH pilihan raya Pas, Datuk Seri Sanusi Md Nor mengecam seorang pelakon tempatan yang dikatakan mengeluarkan kenyataan terhadap ‘musuh Islam’ atau ‘kafir harbi’.

Pelakon itu, yang namanya dirahsiakan sementara menunggu komen, didakwa membuat kenyataan itu ketika berucap pada satu majlis di Terengganu awal bulan ini.

Sebuah video kenyataan pelakon itu telah menjadi viral, dan pengguna media sosial telah mempersoalkan Pas berhubung perkara itu kerana pelakon itu dilihat berkempen untuk parti itu.

Bercakap kepada pemberita selepas satu majlis di Ipoh malam tadi, Sanusi berkata pelakon itu tidak mewakili Pas.

Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berucap pada Jelajah PN Best Tambun di Ipoh, malam tadi. GAMBAR: Abd Razak Aid

Beliau berkata, hanya Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agung Pas, Datuk Seri Takiyuddin Hassan boleh bercakap bagi pihak parti, sambil menambah beliau sendiri tidak berani berbuat demikian.

“Berbahaya bercakap seperti itu, anda boleh ditangkap,” kata Sanusi ketika diminta mengulas kenyataan pelakon itu, lapor FMT.

Sanusi menegaskan Pas tidak pernah menyuruh melakukan keganasan terhadap sesiapa sepanjang 32 tahun memerintah Kelantan, sambil menambah, rakyatnya dari semua lapisan masyarakat hidup aman dan harmoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here