PERIKATAN Nasional (PN) bukan lagi ‘underdog’ atau pesaing parti politik bukan pilihan di negara ini kata Pengerusinya, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Kata bekas Perdana Menteri itu, PN kini sebuah sebuah gabungan yang berpengaruh dengan dokongan dan sokongan rakyat, khususnya orang Melayu.

“PN bukan lagi ‘underdog’ tetapi sebuah gabungan yang berpengaruh dengan dokongan dan sokongan rakyat, khususnya orang Melayu.

“Saya telah menyaksikan gelombang kebangkitan PN dari utara di Kedah dan Perlis, hingga ke Johor dan Pahang. Semalam dan malam tadi juga saya melihatnya di Perak, menerusi sambutan hangat warga Felda Gunong Besout dan Meru di Ipoh.

“InsyaAllah, dengan berkat usaha dan kerja keras serta doa ikhlas kita semua, Perikatan Nasional mampu memenangi PRU-15 dan membentuk kerajaan yang mendapat mandat daripada rakyat,” katanya menerusi catatan di Facebook.

Muhyiddin yang juga Presiden Bersatu berkata, rakyat Malaysia perlu membuat pilihan yang tepat dan tidak boleh salah membuat pilihan bagi memilih kerajaan menjelang hari pengundian Sabtu ini.

Beliau berkata, rakyat tidak mahu sejarah hitam berulang dengan menjadikanu UMNO/BN, parti yang terpalit dengan isu kleptokrasi kembali menerajui kerajaan.

“Kita juga tidak mahu PH kembali. Cukuplah 22 bulan yang cukup menekan dan menyeksakan. Ada beberapa contoh kes parti yang dipimpin oleh Anwar ini tidak langsung menghormati hak-hak Bumiputera, malah tindak-tanduk mereka menyanggah Perlembagaan dan hak kaum-kaum lain.

“Banyak lagi perkara tidak sepatutnya berlaku yang jika dibiarkan akan membawa musibah besar. Lebih-lebih lagi jika pemimpin yang hendak dipilih itu tidak berakhlak.

“Justeru marilah kita beramai-ramai memastikan sekurang-kurangnya 90 peratus penduduk negeri ini keluar mengundi dan memenangkan Perak untuk Perikatan Nasional,” katanya.

Mengulas lanjut Muhyiddin berkata, lahirnya PN adalah untuk menawarkan pilihan baharu yang lebih baik kepada rakyat Malaysia.

Malah kata beliau, PN menawarkan Tawaran PN yang diakui penganalisis politik lebih baik daripada ditawarkan PH dan BN.

“PN juga telah terbukti mampu menguruskan negara bukan sahaja krisis kesihatan malah ekonomi,” tambahnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here