Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

BENDAHARI Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Johor, Datuk Mohd. Rashid Hasnon sedia bertanding semula untuk mempertahankan kerusi Parlimen Batu Pahat pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Justeru beliau berharap akan mendapat sokongan yang sama daripada pengundi seperti diperolehnya pada PRU-14.

“Saya telah berusaha sebaik mungkin untuk memajukan bandar ini yang merupakan satu daripada bandar terbesar di Johor.

“Mungkin adanya kekurangan sepanjang mentadbir Parlimen Batu Pahat namun semua itu sudah dibetulkan bagi memberikan perkhidmatan terbaik kepada masyarakat di sini.

“Saya menyerahkan sepenuhnya kepercayaan rakyat untuk memilih wakil bagi suara mereka, namun jika tersilap pilih ianya akan menyebabkan penyesalan yang perlu dihadapi kira-kira Lima tahun lagi,” katanya ketika dihubungi.

Pada PRU-14, Mohd. Rashid yang bertanding atas tiket Parti Keadilan Rakyat (PKR) memang majoriti 17,894 undi menewaskan calon BN, Haliza Abdullah dan calon Pas, Datuk Dr. Mahfodz Mohamed.

Mohd Rashid yang juga Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat kemudian dipecat daripada PKR sebelum menyertai Bersatu pada 2020.

Mohd. Rashid berkata, masyarakat di daerah ihi diharapkan agar dapat memilih calon yang berwibawa dan benar-benar mewakili rakyat.

Menurutnya, walau sebaik mana pun parti namun jika calonnya tidak memenuhi kehendak rakyat, perkara itu akan menjadi sia-sia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here