STATUS ringkas ‘manakah hilangnya sanubari mereka’ oleh Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari dalam Facebook miliknya hari ini menarik perhatian ramai.

Tulisan menurusi kapsyen tersebut eolah menggambarkan kekecewaan beliau dengan pembubaran Parlimen seperti diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebentar tadi.

Status tersebut dikongsikan di Facebook rasmi berserta pautan berita ‘Sungai Melaka di Batu Hampar lepasi paras bahaya’.

Walaupun hanya menulis status ringkas, namun rata-rata pengikut Facebook beliau dapat meneka isi tersirat di sebalik perkongsian tersebut, lapor Sinar Harian.

Beberapa pengguna media sosial telah meninggalkan komen pada hantaran tersebut antaranya Derm Mi Rakyats yang kurang senang apabila kerajaan kekal dengan pendirian mengadakan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) pada tahun ini.

“Tapi dalam keadaan macam ini pun masih ada yang sibuk dengan kuasa. Pembubaran Parlimen tetap berlaku walaupun rakyat berdepan dengan situasi banjir yang boleh berlaku di mana-mana.

“Diharap penduduk yang berada di kawasan berisiko banjir lebih peka dan cakna akan situasi ini dan ambil langkah berjaga-jaga,” tulisnya di ruangan komen.

Seorang lagi pengguna Facebook, Kanda Samy turut berharap semua pihak bersiap sedia dengan kemungkinan banjir dan mematuhi arahan yang telah ditetapkan.

“Semua pihak perlu memberikan kerjasama dan bersedia supaya tidak ada apa-apa yang buruk berlaku.

“Segala fakta dan data yang ada telah membawa kepada pemahaman bentuk fenomena walaupun tidak seratus peratus tepat tetapi kebarangkalian ketepatannya adalah sangat tinggi,” tulisnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here