Oleh ABU UBADIDILLAH RAHMAN

SEORANG lelaki warga emas maut dalam kebakaran di rumahnya di Taman Bukit Permata, Bukit Siput, Segamat, pada awal pagi tadi.

Mangsa, Mustaffar Batin yang berusia 61 tahun dipercayai terperangkap dalam biliknya di bahagian atas rumah dua tingkat tersebut.

Pihak bomba menerima panggilan kecemasan kejadian itu pada pukul 2.18 pagi.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Baru Segamat, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mazuki Ismail berkata, seranai 17 anggota dikejarkan ke tempat kejadian.

Ujarnya, mereka dibantu masing-masing sebuah satu Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS), jentera Light Fire Rescue Tender (LFRT) dan Fire Rescue Tender (FRT).

Seorang warga emas melecur sebelum maut dalam kebakaran di rumahnya di Taman BUkit Permata, Bukit Siput, Segamat, hari ini.

“Kebakaran melibatkan sebuah rumah dua tingkat jenis kekal berkeluasan kira-kira 4 x 7 meter. Kebakaran berlaku di tingkat atas dan telah mengakibatkan kemusnahan 30 peratus daripada keseluruhan rumah

“Mangsa ditemui di bilik tingkat atas dalam keadaan tidak sedarkan diri dengan cedera melecur 20 peratus,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Jelasnya, mangsa telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan yang berada di lokasi.

Menurut Mazuki, punca kebakaran dan anggaran kerugian masih dalam siasatan, operasi tamat pada pukul 7.34 pagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here