DITUDUH mahu membolot harta suaminya. Itu antara tuduhan liar dialami seorang wanita Filipina yang berkahwin dengan suaminya, seorang rakyat Amerika Syarikat (AS) yang berbeza usia 42 tahun.

Bagi Jackie, 27, tuduhan seumpama itu adalah lumrah namun pasangan dari dua benua terbabit menganggap usia bukanlah penghalang dan akan mempertahankan hubungan berkenaan.

Mail Online melaporkan, Jackie berjumpa Dave, 69, menerusi laman web cari pasangan, Cherryblossom pada tahun 2016 semasa suaminya yang menetap di AS berkunjung ke Cebu, Filipina.

Dave kemudiannya mengatur janji temu pertama dengan isterinya di sebuah kafe dan mereka bertukar nombor telefon.

“Jackie agak pemalu ketika itu dan dia letih selepas bekerja syif dan pada janji temu pertama itu saya yang paling banyak bercakap.

“Anda boleh merasakan terdapat ikatan yang kuat dan ingin berjumpa lagi.

“Jadi Jackie dan saya berjumpa beberapa kali sebelum pulang ke AS. Itulah permulaan hubungan indah yang masih kukuh,” kata Dave.

Pasangan itu tidak terkecuali dikritik pengikut media sosial mereka terutamanya yang mempersoalkan tentang jurang umur malah ada yang menuduh Jackie sebagai ‘kaki kikis’.

Namun, di sebalik kritikan ramai, pasangan itu sedang menempuh detik bahagian dan perkahwinan mereka kini sudah masuk tahun ketiga.

Pasangan itu kerap berkongsi kisah percintaan dan aktiviti harian mereka di TikTok setakat ini mereka mempunyai 32,000 pengikut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here