PERIKATAN Nasional (PN) telah menulis surat memohon tarikh baharu untuk mengadakan pertemuan rasmi dengan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Memetik laporan Free Malaysia Today, Setiausaha Agung PN Datuk Seri Hamzah Zainuddin turut mengesahkan pertemuan beberapa pemimpin PN dengan Ismail Sabri sebelum ini secara tidak rasmi dan lebih kepada sembang santai.

“Kita sudah tulis surat (sebelum ini), beliau (Ismail) minta tangguh (jumpa secara rasmi). Minggu lepas, saya ada jumpa dengan beliau, tapi bukan secara rasmi lagi, sebab wakil PN sepatutnya kita hantar empat orang. Jadi beliau kata, kita sembang-sembang dulu.

“Saya sudah minta tarikh rasmi yang baharu supaya wakil PN boleh jumpa dan bentangkan apa yang kami mohon,” katanya.

Beliau temui media selepas Majlis Pelancaran Sekolahku Sejahtera: Sepakat dan Selamat di SMK Putrajaya Presint 14(1) yang turut dihadiri Menteri Pendidikan, Datuk Dr Radzi Jidin.

Ditanya sama ada wakil PN membangkitkan soal jawatan timbalan perdana menteri (TPM) dalam pertemuan santai dengan Ismail Sabri itu, Hamzah berkata, isu itu tidak dibangkitkan dan perbincangan mereka lebih menjurus kepada hal politik semasa.

“Tidak (bincang soal jawatan TPM) dalam perbincangan itu, (tetapi) lebih kepada masalah politik semasa, (seperti) apa perasaan PN mengenai apa yang berlaku dan sebagainya,” katanya.

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan isu jawatan TPM akan dibincangkan dalam pertemuan rasmi dengan Ismail nanti.

Sebelum ini, Bendahari PN, Datuk Seri Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, beliau dan Hamzah mengadakan pertemuan dengan Ismail sambil makan tengah hari.

Wakil PN yang sebelum ini dinamakan untuk pertemuan rasmi dengan perdana menteri terdiri daripada Hamzah, Samsuri, Ahli Majlis Tertinggi PN, Datuk Seri Takiyuddin Hassan dan Ketua Penerangan PN, Datuk Seri Azmin Ali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here