SEORANG kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun patah tulang selangka dan luka di bahagian badan apabila melanggar sisi depan sebuah kereta di Jalan Wakaf Aik, Bachok, Kelantan petang semalam.

Memetik Astro Awani, Ketua Polis Daerah Bachok Supt Muhamad Ismail Jamaluddin berkata, kejadian sekitar pukul 3.30 petang itu turut menyebabkan kemalangan antara kenderaan jenis Perodua Myvi dan Proton Exora.

Menurutnya, kejadian berlaku apabila kanak-kanak lelaki berkenaan melintas jalan dan pada masa sama, sebuah Proton Exora datang dari Jalan Besut menghala Pengkalan Chepa, manakala Perodua Myvi datang dari arah bertentangan.

“Ketika kanak-kanak berkenaan melintas, pemandu Proton Exora mengelak dan memasuki laluan bertentangan sehingga melanggar Perodua Myvi di laluan bertentangan.

“Ia menyebabkan kanak-kanak berkenaan merempuh sisi kanan Proton Exora berkenaan. Bagaimanapun, kedua-dua pemandu, tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya.

Muhamad Ismail berkata, kanak-kanak berkenaan ditemani seorang lelaki dewasa yang memimpinnya, namun mangsa dikatakan merentap tangannya dan terlepas dari genggaman sebelum berlari melintas jalan.

Kedua-dua kenderaan berkenaan mengalami kerosakan dan kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) APJ 1987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here