TIMBALAN Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli akan mendedahkan skandal penyelewengan projek pembinaan enam kapal tempur (LCS) bernilai RM9 bilion yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.

Menurutnya, satu persatu penyelewengan yang berlaku akan ditunjukkan dalam tempoh sebulan ini termasuk syarikat-syarikat palsu yang ditubuhkan didakwa untuk melarikan wang.

“Modus operandi tak ubah macam 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dahulu.

“Masaklah Najib (Datuk Seri Najib Razak) kali ni. Biar dia jawab bagaimana pertahanan negara jadi lemah semasa dia jadi Perdana Menteri, selama ini dia fitnah kononnya semua orang jual aset negara,” katanya menerusi hantaran di Facebook hari ini.

Terdahulu Rafizi menempelak Najib yang menyalahkan Pakatan Harapan (PH) dalam isu LCS dalam kenyataan dalam Facebook.

“Saya sudah baca putar alam #SayaPutarJib yang ditulis admin Najib Razak untuk cuci tangan skandal RM9 bilion kapal perang. Lemah sangat putar alam Najib kali ni.

“Insya Allah kali ini perdana menteri Facebook ni akan kena sebab dia tidak boleh lari dalam hal skandal kapal perang ni. Akhirnya akan balik kepada dia juga. Sepupu dia pun akan cepat-cepat tuding jari kat dia untuk selamatkan diri,” katanya sebagaimana dilaporkan Sinar Harian.

Pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC), Wong Kah Woh sebelum ini mendedahkan, kerajaan telah membayar sejumlah RM6 bilion untuk projek LCS, namun tiada sebuah kapal LCS disiapkan.

Najib menerusi catatan dalam laman Facebook mendakwa, PH telah melewatkan projek dan membekukan sepenuhnya projek LCS pada 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here