Oleh WARTAWAN WARTA RAKYAT

SEORANG lagi mangsa kemalangan membabitkan kumpulan bermotosikal di Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu, Georgetown, Pulau Pinang awal pagi Ahad lalu meninggal dunia hari ini menjadikan keseluruhan lima maut dalam nahas ngeri terbabit.

Mangsa kelima yang maut ialah Mohd. Haziq Harris, 34, yang meninggal dunia kira-kira pukul 2.30 petang tadi ketika sedang mendapatkan rawatan di Hospital Pulau Pinang (HPP).

Mangsa yang beralamat di Bayan Lepas, Pulau Pinang sebelum ini menerima rawatan di zon merah hospital berkenaan.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Superintenden Soffian Santong berkata, sehingga kini masih terdapat seorang lagi mangsa yang cedera dalam kejadian tersebut sedang mendapatkan rawatan.

Katanya, mangsa terbabit iaitu Muhammad Shazwan Hafiz Mohd Abdul Sani, 22, yang berasal dari Pendang, Kedah ketika ini menerima rawatan di sebuah hospital swasta.

“Sementara itu, seorang lagi mangsa iaitu Muhammad Rahimi Shukor berusia 19 tahun yang berasal dari Ayer Itam, Pulau Pinang sudah dibenarkan pulang ke rumah,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 pagi Ahad lalu, seramai empat penunggang motosikal maut manakala tiga lagi mengalami kecederaan selepas terbabit dalam kemalangan termasuk dengan beberapa buah kenderaan lain.

Mereka yang terkorban ialah Muhamad Shazwan Hakim, 22; Muhamad Eizreel Muhamad Roszadi, 25; Ahmad Haikal Naif Ahmad Nazrul ,19, dan Muhammad Harith Zikri Yusnizar, 17.

Siasatan polis kemudiannya mengesyaki kumpulan terbabit terlibat dalam aktiviti perlumbaan haram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here