PENDERITAAN enam tahun Johnny Depp berakhir apabila barisan Juri di mahkamah Circuit di Fairfax, Virginia, mendapati aktres Amber Heard membuat fitnah terhadap Johnny Depp mengenai dakwaan didera oleh bekas suaminya.

Pada tahun 2018, artikel Amber Heard di Washington Post menggegarkan dunia apabila ia menyifatkan Johnny Depp sebagai “wifebeater” atau pemukul isteri.

Akibatnya, Johnny Depp kehilangan kontrak filem Pirate of the Caribbean bernilai hampir RM1 billion (USD 22.5 juta) menurut laporan New York Post.

Berikutan artikel tersebut, John Christopher Depp, 58 atau lebih dikenali sebagai Johnny Depp memfailkan saman fitnah terhadap Heard dengan menuntut ganti rugi sebanyak RM219 juta (USD 50 Juta).

Dalam keterangan kepada mahkamah, bintang Pirate of the Caribbean itu menafikan dakwaan melakukan penderaan fizikal terhadap Heard, sebaliknya mendakwa wanita itu yang kerap bertindak ganas ke atasnya.

Tujuh juri yang mendengar perbicaraan selama enam minggu itu mendapati bahawa artikel ditulis Heard pada 2018 untuk Washington Post mengenai dakwaan keganasan seksual adalah fitnah semata mata kepada Johnny Depp dan memutuskan Johnny Depp dibayar ganti rugi RM65.8 juta (USD 15 juta), lapor New York Times.

Berikutan meraih kemenangan yang dinanti-nantikan sejak 2018 apabila Johnny Depp, memuat naik kenyataan yang menyentuh hati di Instagram (IG) kira-kira tujuh jam lepas.

“Enam tahun lalu, hidup saya dan anak-anak termasuk mereka yang rapat dengan saya, juga mereka yang selama ini menyokong dan mempercayai saya, berubah dalam sekelip mata.

Ciapan menyentuh hati Johnny Depp menerusi Instagram miliknya

“Tuduhan jenayah palsu dan serius dikenakan terhadap saya melalui media. Ini mencetuskan kebencian ramai yang berterusan biarpun tiada dakwaan dibuat ke atas saya.

“Saya terharu dengan limpahan kasih sayang dan sokongan dari seluruh dunia. Saya berharap agar kisah saya akan menolong ramai orang, tidak kira lelaki atau wanita yang mendapati diri mereka dalam keadaan saya untuk tidak mengaku kalah”,katanya yang terharu dengan sokongan dan kasih sayang peminat dari seluruh dunia sepanjang proses perbicaraan.

“Saya berterima kasih kepada hakim, barisan juri, kakitangan mahkamah dan semua pihak lain termasuk kumpulan peguam yang melakukan tugas terbaik untuk membantu saya menegakkan kebenaran.

Beliau menyifatkan keputusan mahkamah hari ini telah memulangkan kembali hidupnya dan babak baru bakal bermula

Pada masa yang sama, Amber Heard menyatakan dia patah hati dan sangat kecewa dengan keputusan mahkamah.

“Kekecewaan yang saya rasa hari ini tidak dapat diungkapkan dengan kata kata. Saya sedih kerana bukti yang banyak masih tidak mencukupi untuk menentang kuasa, dan pengaruh bekas suami saya.

“Saya sedih atas kekalahan kes ini. Tetapi saya lebih sedih kerana telah kehilangan hak saya sebagai orang Amerika”, katanya.- SATU BERITA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here