Oleh WARTAWAN WARTA RAKYAT

SEBANYAK tiga buah rumah mengalami kerosakan dengan sebahagian dinding runtuh dalam kejadian letupan berpunca daripada gas memasak di sebuah rumah di Taman Cenderawasih, Nibong Tebal, Pulau Pinang malam tadi.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pukul 9.57 malam sebelum bergegas ke lokasi kejadian.

Menurutnya, apabila tiba di tempat kejadian, pihaknya mendapati tiga buah rumah yang setiap satu berkeluasan kira-kira 74 meter persegi mengalami kesan kemusnahan pada beberapa bahagian.

Kesan kejadian itu seakan terkena bahan letupan di bahagian bumbang dan struktur dinding rumah yang berkemungkinan berpunca daripada kebocoran gas memasak.

“Kesan itu seakan terkena bahan letupan di bahagian bumbang dan struktur dinding rumah yang berkemungkinan berpunca daripada kebocoran gas memasak.

“Peratusan kemusnahan pada rumah yang terlibat adalah dianggarkan kira-kira 70 peratus dan 10 peratus,” katanya kepada pemberita hari ini.

Difahamkan, sekurang-kurangnya empat penghuni dilaporkan mengalami kecederaan akibat kejadian itu dan mereka kini mendapat rawatan susulan di Hospital Pulau Pinang (HPP).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here