PROGRAM debat antara dua calon yang berebut jawatan Timbalan Presiden PKR iaitu Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail dan Rafizi Ramli akan berlangsung pada 11 Mei ini.

Memetik laporan Sinar Harian, program ‘Berani Semuka: Siapa Layak Bersama Anwar?’ akan berlansung di semua platform agensi media berkenaan.

Ketua Pengarang Kumpulan dan Ketua Pegawai Pengisian Sinar Harian, Rozaid Rahman berkata, program selama 90 minit itu akan bermula pada pukul 3 petang.

Beliau dalam satu kenyataan berkata, program debat itu menjadi medan atau pentas untuk menguji kredibiliti Saifuddin dan Rafizi dalam mengemukakan hujah berhubung isu semasa, kepimpinan dan masa depan PKR.

Ini kerana katanya, pemilihan PKR tahun ini dilihat sebagai petunjuk siapakah yang bakal mengambil alih pucuk pimpinan parti daripada Presidennya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Format debat tersebut akan dimulakan dengan sesi pengenalan Saifuddin dan Rafizi, disusuli soalan sesama mereka serta daripada moderator.

Pemilihan PKR julung kali diadakan secara hibrid, iaitu secara fizikal dan dalam talian melalui aplikasi Adil yang diperkenalkan pada 28 Feb lalu.

Proses pengundian dalam talian bermula 18 hingga 20 Mei ini selepas undian fizikal pada 13 hingga 17 Mei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here