SEORANG pelajar perempuan berdepan detik-detik mencemaskan di Dutamas, Kuala Lumpur malam tadi apabila dipukul dan dikejar oleh dua lelaki yang dipercayai ingin menyamunnya.

Memetik laporan FMT, mangsa yang juga warga asing ketika berkongsi tentang kejadian tersebut dalam Instagram berkata, dia dan rakannya diganggu oleh dua lelaki menaiki motosikal ketika sedang berjalan ke sebuah pusat beli-belah berdekatan.

Dia memberitahu, pada mulanya, mereka tidak mengendahkan kedua-dua lelaki itu.

Namun, mereka kemudian terpaksa berlari menuju ke sebuah sekolah berdekatan apabila dihampiri oleh suspek.

“Salah seorang daripada mereka (berbaju putih) melompat turun daripada motosikal dan berlari ke arah kami untuk menyerang.

“Rakan saya berjaya melarikan diri, tetapi saya tidak. (Penyerang) tergelincir dan terjatuh apabila dia menghayunkan batang kayu ke arah saya,” jelasnya.

Mangsa kemudian menggunakan peluang itu untuk memukul penyerangnya yang terjatuh.

“Dia menggigit lengan saya, kemudian rakannya turut melompat turun daripada motosikal untuk menyerang saya, jadi saya cuba lari. Saya tak cukup pantas dan dapat rasa salah seorang daripada mereka memukul saya di bahagian belakang menggunakan kayu.

“Pengawal keselamatan di sekolah itu membuka pintu pagar supaya kami dapat masuk (ke pekarangan sekolah) untuk menyelamatkan diri, tetapi pada ketika itu, kedua-dua lelaki berkenaan telah melarikan diri.

“Saya sudah buat laporan polis, tetapi tolong kongsi (mengenai kejadian) ini agar ia dapat perhatian,” katanya.

Dutamas
Dua suspek yang diburu polis berikutan insiden serangan terhadap seorang pelajar perempuan warga asing di Dutamas, Kuala Lumpur malam tadi. (Gambar: FMT)

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai mengesahkan pihaknya telah menerima laporan tentang kejadian di depan Sekolah Kebangsaan Kiaramas dekat Dutamas itu.

Menurut beliau, polis sedang memburu dua suspek terbabit dan siasatan dijalankan bawah Seksyen 323 dan 393 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan dan cubaan menyamun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here