ANAK perempuan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menafikan dakwaan keluarganya melindungi pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd. Razali yang kini didakwa atas tuduhan mengabaikan dan mendera remaja sindrom down berusia 13 tahun.

Nurul Hidayah Ahmad Zahid menjelaskan, keluarganya tidak mempunyai sebarang kaitan dengan Siti Bainun, meskipun mengakui mereka pernah kenal rapat sebelum ini.

Jelasnya, pendedahan itu bukan untuk mengaibkan sesiapa dan sebagai anak kepada Zahid Hamidi merasa bertanggungjawab dan wajib mempertahankan maruah keluarganya daripada terus tercalar.

“Kami sekeluarga tiada kena mengena dengan orang kena tahan (OKT) atau dengan pemahaman lain, kami sekeluarga tidak pernah melindungi OKT.

“Benar kami pernah kenal dan rapat. Sebagai seorang yang pernah rapat saya merasakan dikhianati kerana selama ini OKT yang saya anggap sebagai insan yang suka membantu orang lain sebenarnya mempunyai satu lagi personaliti yang tidak terbayang dek akal saya,” tulisnya pada menerusi satu hantaran dalam Instagram miliknya, lapor Sinar Harian, hari ini.

Terdahulu, gara-gara foto yang tular, timbul dakwaan kononnya Siti Bainun adalah anak angkat kepada Ahmad Zahid.

Mengulas lanjut, Nurul Hidayah juga tidak faham dengan motif dan fokus #justiceforbella sekarang ini untuk membuktikan siapa pelaku atau siapa yang pernah rapat dengan OKT.

“Saya tidak berhajat untuk menulis lebih panjang kerana sebagai manusia, hati saya tidak mampu menahan emosi melihat orang yang pernah rapat dengan kita suatu ketika dahulu didakwa atas tuduhan mendera,” katanya.

Dalam hantaran sama, Nurul Hidayah turut memuat naik tangkap layar perbualan melalui WhatsApp antara beliau dengan Siti Bainun.

Pihaknya tidak memaksa untuk orang lain mempercayainya, tetapi cukup sekadar menjelaskan bahawa beliau sekeluarga tidak pernah melindungi OKT.

“Jika ada cerita yang menyatakan sebaliknya, bukan kami yang melindungi OKT, mungkin ia adalah salah satu cara seseorang itu memberitahu yang dia adalah seorang yang ‘kebal’.

“Tiada yang kebal dan kuat jika bersandarkan kepada manusia, kecuali ALLAH yang Maha Mengetahui dan Maha Melindungi,” tulisnya lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here