PAS yakin Memorandum Persefahaman (MoU) Transformasi dan Kestabilan Politik antara kerajaan Persekutuan dengan pembangkang akan diteruskan sehingga Parlimen dibubarkan.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan berkata, MoU tersebut akan terus membantu proses pemulihan negara di bawah kepimpinan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam semua aspek termasuk kesihatan, ekonomi, sosial dan hidup serta kehidupan rakyat jelata.

Semalam, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO memutuskan bahawa MoU tersebut tidak akan diteruskan selepas tempohnya berakhir pada 31 Julai ini.

Selain itu, MKT UMNO sebulat suara mencadangkan bahawa Ismail Sabri menjadi calon Perdana Menteri bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Takiyuddin menambah, PAS menyambut baik keputusan UMNO mencadangkan Ismail Sabri sebagai calon Perdana Menteri.

“Sebagaimana buat masa ini PAS mendokong serta menyokong penuh kepemimpinan Perdana Menteri Ke-9 ini, PAS mengharapkan Agenda Perpaduan yang dipelopori oleh beliau dapat diteruskan kerana ia terbukti telah berjaya mewujudkan kestabilan serta iklim politik yang baik dan harmoni di negara ini.

“Pendekatan ini pastinya akan terus disokong oleh semua pihak atas dasar bipartisan demi kebaikan negara,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here