SEORANG penyelia kurier cedera akibat bergelut dengan seorang perompak bersenjatakan pisau yang memecah masuk rumahnya pada waktu sahur di Kampung Laut Tiga, Palekbang, Tumpat, Kelantan kelmarin.

Menurut Ketua Polis Daerah Tumpat, Superintendan Mohd. Azmir Damiri, kejadian berlaku pada pukul 4.45 pagi ketika mangsa berusia 50 tahun, bangun dari tidur untuk bersahur.

Katanya, ketika itu mangsa terserempak dengan seorang lelaki memakai topeng serta memegang sebilah pisau di ruang tamu rumahnya dan lelaki tersebut menyuruh mangsa membuka pintu untuk dia keluar.

“Semasa mangsa menghampiri, suspek mengacukan pisau menyebabkan mangsa mengambil sebuah kerusi kayu untuk mempertahankan diri dan memukul suspek,” katanya ketika dihubungi hari ini, lapor Sinar Harian.

Menurut Mohd Azmir, ekoran berlaku pergelutan itu suspek melarikan diri dengan keluar melalui pintu belakang.

“Pemeriksaan polis mendapati ada kesan umpil di belakang rumah.

“Mangsa pula mengalami kecederaan pada jari tangan dan telah mendapatkan rawatan di Hospital Kelaboran. Mangsa terpaksa menerima 10 jahitan di tiga jari tangan kiri dipercayai terkena pisau,” katanya.

Menurutnya, mangsa kemudian datang ke balai membuat laporan polis.

“Siasatan awal mendapati tidak ada kerugian barangan berharga. Siasatan diteruskan mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana merompak,” jelas beliau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here