STATUS calon Menteri Besar Johor ke-19 terus menjadi tanda tanya apabila Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, mengunci mulut sebaik kembali daripada menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, sebentar tadi.

Ahmad Zahid dilihat kembali ke Pejabat Perhubungan UMNO Johor di Johor Bahru pada pukul 4 petang tadi selepas hampir satu jam menghadap Sultan Ibrahim.

Beliau yang juga Presiden UMNO diiringi Timbalannya, Datuk Seri Mohamad Hasan dan Pengerusi UMNO Johor, Datuk Seri Hasni Mohammad, naik ke tingkat tiga bagi mengadakan perbincangan.

Semua pemimpin berkenaan dilihat turun setengah jam kemudian sebelum meninggalkan Pejabat Perhubungan UMNO Johor.

Usaha mendapatkan komen daripada ketiga-tiga pemimpin itu gagal apabila mereka terus mengunci mulut walaupun disoal bertalu-talu oleh media.

Mereka dilihat meninggalkan pekarangan pejabat itu dalam kenderaan berbeza.

Difahamkan, ketiga-tiga pemimpin itu bergerak ke kediaman rasmi Menteri Besar Johor di Saujana, Johor Bahru bagi mengadakan perbincangan tertutup susulan pertemuan dengan Sultan Ibrahim.

BN mengemukakan tiga nama sebagai calon Menteri Besar Johor yang baharu kepada Sultan Johor hari ini.

Warta Rakyat difahamkan, tiga nama itu ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut, Datuk Seri Ir. Hasni Mohammad, ADUN Rengit,
Datuk Dr. Mohd. Puad Zarkashi dan ADUN Machap, Datuk Onn Hafiz Ghazi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here