KETUA Penerangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Wan Saiful Wan Jan menjelaskan bahawa lafaz ikrar dan sumpah anti rasuah oleh 56 calon Perikatan Nasional (PN) dalam Pilihan Raya Negeri Johor adalah bukti kesediaan gabungan itu memerangi jenayah rasuah.

Beliau berkata, janji tersebut antara lain menunjukkan sifat kesetiaan mereka kepada rakyat Johor untuk menegakkan integriti sebagai perjuangan parti.

“Ini sempena Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor yang dijadualkan berlangsung pada 12 Mac ini menyaksikan PN mempertaruhkan 56 calonnya bagi memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

“Janji antirasuah yang diikrarkan kesemua 56 calon PN merupakan pembeza yang unik bagi PN.

“Ikrar dan aku janji antirasuah ini adalah amalan PN yang mendokong prinsip integriti dan menentang rasuah dan tidak ada parti lain yang berbuat seperti kita.

“Kepada rakyat Johor, ini bukti kesediaan kami untuk memerangi rasuah, salah guna kuasa dan penyelewengan. Ini bukti kesetiaan kami kepada perjuangan menegakkan integriti. ‘Demi Maruah Bangsa Johor’,” katanya dalam kenyataan dalam Facebook beliau, hari ini.

Wan Saiful berkongsi hantaran itu beserta pautan video ringkas berdurasi satu minit 11 saat memaparkan beliau berucap semasa program Ceramah Umum PRN Johor di DUN Parit Yaani, baru-baru ini.

Memetik ucapan video tersebut, beliau berkata, apa yang ditawarkan PN adalah tawaran yang tidak mampu diberikan oleh parti-parti lain dalam pilihan raya negeri, termasuk UMNO dan Barisan Nasional (BN) pun tidak berani melakukan tindakan diambil PN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here