SEORANG pegawai polis yang bertugas di Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul maut dipercayai menembak diri di kepala dengan menggunakan pistol di sebuah rumah di Jalan Selingsing, Kuala Lumpur, hari ini.

Kejadian itu dimaklumkan kepada pihak polis selepas Pusat Kawalan IPD Sentul menerima panggilan daripada Sistem MERS 999 kira-kira pukul 3.30 petang.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, siasatan di tempat kejadian mendapati mangsa lelaki yang berumur 35 tahun merupakan seorang pegawai kanan yang kini sedang berkhidmat di IPD Dang Wangi.

“Siasatan awal dipercayai mangsa telah menembak dirinya sendiri di bahagian kepala dengan menggunakan sepucuk pistol.

“Pihak ambulans telah sampai ke tempat kejadian dan pegawai perubatan yang bertugas telah mengesahkan kematian mangsa pada jam 3.59 petang,” katanya memetika laporan Sinar Harian, hari ini.

Tambahnya, punca kejadian masih belum dapat dikenal pasti dan masih dalam siasatan pihak polis dan kes ini telah diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

“Pihak Polis Kuala Lumpur menasihati orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkenaan kes ini untuk tampil memberikan keterangan ataupun menghubungi Pegawai Penyiasat kes iaitu Asisten Superintendan Foo Keat How di talian 012-7461500 atau boleh juga menghubungi Bilik Gerakan IPD Sentul ditalian 03-40482206,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here