MENTERI Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dimasukkan ke Hospital Angkatan Tentera (HAT) Tuanku Mizan selepas disahkan positif Covid-19 semalam.

Astro Awani melaporkan, Hishammuddin memaklumkan menerusi kenyataan bahawa beliau ketika ini mengalami gejala namun berada dalam keadaan yang baik.

“Bagi memastikan tahap kesihatan saya terus berada pada tahap memuaskan, saya telah dinasihatkan agar menjalani isolasi di HAT Tuanku Mizan bagi tujuan rawatan dan pemantauan,” katanya.

Beliau pada masa sama memohon maaf kerana tidak dapat membalas semua kiriman ucapan dan doa yang diterimanya.

“Namun bagi pihak ahli keluarga, saya amat menghargai dan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang mengambil berat serta mendoakan kesembuhan saya. Semoga ia dimakbulkan oleh Allah SWT,” katanya.

Semalam, Pejabat Menteri Kanan Pertahanan memaklumkan Hishammuddin yang telah menerima dos penggalak disahkan positif Covid-19 dan menjalani tempoh kuarantin yang ditetapkan Kementerian Kesihatan (KKM).

Beliau menjalani ujian pengesanan Covid-19 jenis RT-PCR secara berkala selain turut kerap melakukan ujian pengesanan secara kendiri melalui kaedah RTK Antigen.

Kali terakhir beliau menjalani ujian pengesanan jenis RT-PCR dan mendapat keputusan negatif COVID-19 ialah pada Jumaat, 18 Februari lepas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here