PARTI Bersatu memikirkan kepentingan rakyat dan negara justeru tidak akan melakukan langkah bodoh dengan menarik sokongan kepada kerajaan.

Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata,  situasi semasa Covid-19 masih meruncing dan rakyat bergelut untuk membina semula kehidupan.

 ‘’Atas sebab itu, Bersatu tidak akan mengambil langkah yang sekadar mengutamakan tembolok parti sehingga sanggup menjejaskan rakyat.

“Bersatu fikir kepentingan rakyat dan negara, supaya rakyat tak terkorban disebabkan langkah bodoh kita dan hanya fikir kepentingan parti. Nanti rakyat akan cakap ‘apa yang cuba anda lakukan?’, pasal ‘push button’ (tekan butang), tarik sokongan ini, adakah wajar? Hanya untuk kepentingan saya atau parti tertentu saja?

“Kerana rakyat akan fikir apalah sikap ahli politik ini yang asyik fikirkan soal kuasa saja,” katanya pada sidang akhbar selepas Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar (MPDP), Institut Masa Depan Malaysia (MASA), di Kuala Lumpur hari ini.

Mengenai Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor, Muhyiddin yang juga Pengerusi Perikatan Nasional (PN) mempersoalkan sama ada parti lain turut memberi jaminan tidak terbabit dalam rasuah.

“Seperti PRN Melaka, parti saya angkat sumpah untuk tolak rasuah, tetapi parti lain ada buat perkara sama?,” katanya.

Sehubungan itu, katanya, pengundi di Johor wajar menggunakan mandat mereka untuk ‘membersihkan’ kepemimpinan negeri berkenaan pada PRN akan datang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here