SEORANG penjual ayam berdepan pertuduhan yang menjijikkan iaitu melakukan hubungan seks dengan adik ipar perempuan yang berumur 15 tahun.

Memetik laporan Malaysiakini, lelaki berrumur 33 tahun itu mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Kota Bharu, Kelantan hari ini selepas pertuduhan dibaca oleh jurubahasa di hadapan hakim Ahmad Bazli Bahruddin.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa melakukan sumbang mahram dengan mengadakan hubungan seks bersama adik ipar yang berusia 15 tahun tujuh bulan di sebuah rumah di Sungai Durian, dekat Kuala Krai pada 23 November 2021.

Pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 376B (1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara minimum 10 tahun sehingga maksimum 30 tahun dan hendaklah juga dihukum dengan sebatan, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya Abu Arsalnaa Zainal Abidin, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, Abu Arsalnaa menawarkan jaminan RM5,000 kepada tertuduh dengan seorang penjamin dan selain menetapkan 13 Februari 2022 untuk sebutan semula kes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here