SEORANG profesor perubatan di India membunuh isteri dan dua anaknya di Apartmen Divinity di Indiranagar, timur Bangalore.

Suspek yang dikenali Dr. Sushil Kumar memberi alasan melakukan demikian kerana mahu ‘membebaskan’ mereka daripada kesakitan.

Profesor perubatan forensik bertugas di Kolej Perubatan Rama itu turut menghubungi adik lelakinya selepas insiden dan memintanya memaklumkan kejadian kepada pihak polis.

India Times melaporkan mangsa adalah isteri Sushil, Chandraprabha, 48, anak lelaki, Shikhar, 18, dan anak perempuan mereka yang berusia 10 tahun.

Polis menemui nota dipercayai ditulis Sushil yang berbunyi, “saya sudah bosan mengira jumlah mayat dan tiada yang terlepas daripada Omicron.”

Sushil juga memaklumkan yang tindakannya semata-mata ‘membebaskan semua orang daripada kesakitan’.

Apabila adiknya yang bekerja di pusat kesihatan awam tiba, dia menemui kakak ipar, anak saudara lelaki dan perempuan terbaring dengan tukul yang dipercayai digunakan membunuh mereka terletak berhampiran.

Omicron adalah varian baharu Covid-19 yang menjadi ancaman terbesar kerana dikatakan lebih berbahaya daripada varian sedia ada.

Sekurang-kurangnya lima kes varian itu dikesan di India dan tiada kematian dilaporkan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here