BUAT pertama kalinya, Pas akan bertanding dalam pilihan raya tanpa menggunakan lambang bulan parti tersebut.

Ini susulan keputusan Pakatan Nasional (PN) yang turut dianggotai Pas untuk menggunakan satu lambang yang sama bagi semua komponennya dalam Pilihan Raya Negeri Melaka yang akan berlansung pada 20 November ini.

Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keputusan tersebut telah dipersetujui oleh Majlis Tertinggi PN ketika Mesyuarat Khas Majlis Tertinggi PN yang diadakan semalam.

PN dijangka bertanding semua 28 kerusi dalam PRN tersebut susulan UMNO sebelum ini dilaporkan mahu bertanding secara berpendirian menggunakan logo Barisan Nasional (BN).

prn melaka
SOP khas PRN Melaka dijangka dimuktamadkan minggu depan.

Sementara itu Muhyiddin yang juga Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) berkata, rundingan pembahagian kerusi antara tiga parti akan dimuktamadkan Jawatankuasa Rundingan Kerusi parti PN.

“Majlis Tertinggi juga telah memutuskan semua parti-parti komponen untuk menggerakkan sepenuhnya jentera parti masing-masing dan menggembleng seluruh tenaga dan upaya bagi memenangi kepercayaan rakyat Melaka.

“PN sentiasa berpegang kepada aspirasi memelihara perpaduan, memastikan pentadbiran berintegriti dan prihatin terhadap kesejahteraan rakyat,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here