PENGERUSI Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin menzahirkan kesedihan dan mengucapkan takziah atas kematian Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Guan Dee Koh Hoi.

Koh Hoi, 67 yang juga merupakan Ahli Majlis Tertinggi PN meninggal dunia pada pukul 4.50 petang tadi di Hospital Kuala Lumpur akibat jangkitan Covid-19.

Menurut Muhyiddin, mendiang yang juga Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (STAR Sabah) itu adalah salah seorang tokoh pengasas semasa penubuhan parti PN.

Tambah beliau, mendiang yang juga merupakan bekas Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya itu telah banyak memberikan sumbangan dan bakti kepada negara dan parti.

“Selaku Setiausaha Agung parti STAR Sabah, beliau cukup dikenali dengan sifat rendah diri dan usaha gigihnya membina Perikatan Nasional tidak hanya di peringkat negeri Sabah tetapi juga di peringkat nasional. Pemergian Koh Hoi merupakan kehilangan besar bagi Perikatan Nasional di seluruh negara khususnya negeri Sabah.

“Saya merakamkan ucapan takziah kepada seluruh keluarga mendiang dan semoga tabah bagi menghadapi suasana pilu ini,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebentar tadi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here