SEORANG lelaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Butterworth, Pulau Pinang hari ini atas empat pertuduhan bersabit kesalahan melakukan persetubuhan luar tabii, rogol dan samun minggu lalu.

Bagaimanapun tertuduh, Zul Mazuan Zul [email protected] Kumar, 25, mengaku tidak bersalah selepas semua pertuduhan dibacakan ke atasnya di hadapan Hakim Noor Aini Yusof.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa melakukan persetubuhan luar tabii terhadap seorang wanita warga Myanmar dengan memasukkan kemaluan ke dalam mulut di sebuah rumah di Tingkat Kikik 2, Taman Inderawasih, Perai, Pulau Pinang kira-kira pukul 4 pagi pada 12 Oktober lalu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan jika disabitkan kesalahan.

Sementara itu, dia turut didakwa menyamun mangsa sama sebanyak RM200 di lokasi dan masa yang sama.

Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 392/397 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 14 tahun, denda dan sebatan jika sabit kesalahan.

Bagi pertuduhan ketiga pula, dia didakwa merogol sambil mengacukan pisau pada mangsa sama yang dilakukan di tempat dan masa yang sama.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 376(2)(b) Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara di antara 10 tahun sehingga 30 tahun dan sebatan.

Selain itu, dia turut dituduh menyamun seorang wanita tempatan sebanyak RM200 di Medan Kikik 1, Taman Inderawasih, Prai, Pulau Pinang kira-kira pukul 5.15 pagi pada 9 Oktober lalu.

Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 392 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 14 tahun dan denda atau sebatan.

Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Aisyah Al Humayrah Kamarulzaman dan Nur Fazliyana Ahmad.

Mahkamah kemudiannya membenarkan tertuduh diikat jamin berjumlah RM50,000 beserta seorang penjamin bagi kesemua pertuduhan terbabit manakala 29 November ditetapkan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Media sebelum ini melaporkan polis berjaya menahan dua lelaki tempatan bagi membantu siasatan berhubung kejadian pecah masuk asrama wanita pekerja asing di kawasan perumahan di Perai pada 12 Oktober lalu.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Asisten Komisioner Shafee Abd. Samad berkata, kedua-dua suspek yang berusia 24 dan 25 tahun itu ditahan secara berasingan di kawasan SPT sehari selepas kejadian tersebut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here