AHLI Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman perlu terjun dari bangunan KLCC tanpa menggunakan payung terjun sekiranya beliau mahu menarik perhatian Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Baginda menyatakan jawapan itu ketika ditanya oleh seorang pengikut dalam soal jawab yang disiarkan dalam Insta Story hrhcrownprinceofjohor.

Individu terbabit bertanya, “Apa yang Syed Saddiq perlu buat untuk tarik perhatian Tuanku?”

Tunku Ismail seterusnya menjawab, “Terjun dari KLCC tanpa parachute.”

Sebelum ini, baginda pernah melabelkan Syed Saddiq sebagai ‘drama queen’ selepas pemimpin parti Muda itu memohon sumbangan orang ramai untuk membantunya melunaskan wang ikat jamin berjumlah RM330,000.

Tunku Ismail memuat naik komen itu dalam akaun Instagramnya dengan merujuk laporan portal media berkaitan Syed Saddiq memohon simpati bagi membayar ikat jamin sebagaimana diperintahkan oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.

“Drama queen. Kesian rakyat yang sentiasa jadi mangsa permainan politik. Berlakon dan menipu rakyat semata mata nak undi dan kuasa,” titah baginda dalam kapsyen hantaran Instagram tersebut.

Berikut adalah antara soalan dan jawapan yang menarik daripada Tunku Ismail dalam Insta Story:

Soalan: Betul ke tunku nak tinggalkan JDT?

TMJ: Saya dah 8 tahun menguruskan JDTFC. Secara jujur saya letih sikit. Tetapi jikalau saya angkat kaki. Segala galanya akan musnah. Players akan pergi, sponsors cabut, dan kakitangan staff pun akan pergi. So saya 50/50. Tetapi dengan secara jujur. Saya letih sikit. Kerana “saya mengurus bolasepak oleh kerana minat. Tetapi saya tidak perlukan bolasepak.” Dan dalam hidup apabila kita tidak rasa gembira atau happy buat sesuatu, kita haru cari benda lain. Saya pun banyak tanggungjawab lain. So buat masa ini 50/50.

Soalan: Pandangan tentang Menteri Belia dan Sukan yang baru?

TMJ: Tiada apa apa. Kurangkan bercakap dan fokus buat kerja.

Soalan: Kereta tuanku yang pertama?

TMJ: Kancil.

Soalan: Scorpions atau Metallica?

TMJ: Metallica.

Soalan: Pemain-pemain muda Selangor power tak?

TMJ: Ok boleh tahan. Tapi dah ramai contact saya ni. Termasuk player first 11.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here