Oleh MOHD. LAZIM ENDUT

AHLI Parlimen Hulu Terengganu, Datuk Rosol Wahid berikrar untuk meneruskan usaha bagi menjaga hak dan kepentingan 32 juta pengguna di negara ini.

Sambil berterima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Sri Ismail Saberi Yaakob kerana melantik semula beliau sebagai Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Rosol berjanji peluang tersebut akan dimanfaat sebaik mungkin.

“Sudah pasti saya akan terus berusaha untuk terus memacu pemulihan dan pertumbuhan sektor perdagangan dalam negeri yang terjejas ekoran kesan pandemik Covid-19 sejak tahun lalu.

“Terima kasih Datuk Sri Ismail Sabri atas kepercayaan dan keyakinan diberikan kepada saya untuk kembali meneruskan khidmat di KPDNHEP.

“Insya-Allah, sama-sama kita menggembleng usaha dan tenaga supaya semua akan dapat menikmati kehidupan yang lebih baik daripada sebelum ini,” katanya menerusi satu kenyataan pada hari ini.

Menurut Rosol, kepercayaan yang diberikan itu membolehkan beliau dapat meneruskan pelbagai perancangan yang sudah dirangka sebelum ini untuk dimanfaatkan rakyat.

Pada masa sama, Rosol turut merakamkan penghargaan buat Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin atas kepercayaan diberikan kepadanya sebagai Timbalan Menteri KPDNHEP sebelum ini dan di bawah Perdana Menteri baharu.

“Jawatan ini bukan kebanggaan tetapi ia merupakan tanggungjawab untuk agama bangsa dan negara,” jelas beliau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here