RAHIMI MOHAMAD

SEORANG lelaki yang dipercayai berdepan masalah hutang maut ketika menerima rawatan di hospital setelah dipukul beberapa lelaki dalam kejadian kira-kira pukul 8.30 pagi di Jalan Tan Yok Fong, Kulai, semalam.

Mangsa berusia 46 tahun itu pada awalnya dilaporkan cuba memasuki kediaman seorang wanita yang berusia 31 tahun di lokasi tersebut sebelum kejadian disedari wanita berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kulai, Superintenden Tok Beng Yeow berkata, polis telah menahan wanita berkenaan berserta tiga lagi lelaki termasuk seorang warganegara Indonesia yang berusia antara 31 hingga 54 tahun bagi membantu siasatan.

“Dalam kejadian itu, penghuni rumah iaitu seorang wanita yang sedang tidur menyedari kediamannya cuba dimasuki seorang lelaki sebelum bertindak menghubungi rakannya. Lelaki itu yang melihat kehadiran rakan wanita itu cuba melarikan diri sebelum berlaku pergelutan antara mereka.

“Pergelutan tersebut telah menarik perhatian orang awam. Setibanya polis di lokasi lelaki berkenaan didapati telah dipukul orang awam,” katanya dalam kenyataan, di sini hari ini.

Tambah Beng Yeow, lelaki itu yang mengalami kecederaan parah dilaporkan maut ketika mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada pukul 9.45 malam tadi.

Polis turut memburu seorang lagi suspek lelaki yang dipercayai turut terlibat dalam kejadian tersebut dan berdasarkan siasatan awal terhadap wanita berkenaan mendapati kejadian itu berpunca kerana isu hutang.

Beberapa barangan turut dirampas polis bagi membantu siasatan antaranya termasuk dua telefon bimbit, sebuah kenderaan, satu batang paip PVC sepanjang 80 sentimeter dan satu botol air yang telah pecah.

Kesemua individu yang ditahan kini direman selama enam hari bermula hari ini, manakala kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung mandatori jika sabit kesalahan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here