Oleh RAHIMI MOHAMMAD

SEORANG lelaki yang sedang melakukan kerja-kerja mengimpal pada malam tadi ditemukan meninggal dunia dalam sebuah longkang di Jalan Kristal, Taman Kristal, Simpang Renggam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10.22 malam itu, Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Renggam menerima panggilan kecemasan daripada orang awam memaklumkan mengenai penemuan mangsa di lokasi itu dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Komander Operasi BBP Renggam, Pegawai Bomba Kanan II Abdul Rahim Razali berkata, mangsa yang berusia 30-an sebelum itu sedang melakukan kerja di kawasan berhampiran.

“Mangsa ditemukan dalam keadaan terbaring dan tidak sedarkan diri oleh rakan sekerjanya di dalam longkang berkenaan.

“Satu jentera FRT dengan kekuatan tujuh anggota yang tiba di tempat kejadian terus bertindak memulakan operasi mengangkat mangsa dari longkang berkedalaman enam kaki,” katanya di sini hari ini.

Abdul Rahim berkata, Pasukan Keluaran Operasi (PKO) bertindak mengangkat mangsa dengan menggunakan tangga dan pengusung sebelum dibawa naik dalam tempoh lima minit.

Mangsa telah disahkan telah meninggal dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan sebelum diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut. Operasi melibatkan pasukan bomba ditamatkan pada pukul 11 malam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here