MISTERI seorang lelaki yang memasuki perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, Sungai Petani terungkai apabila polis mengesahkan individu yang tular di media sosial sejak semalam itu didapati kurang waras.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah dalam satu kenyataan berkata, lelaki itu juga tidak tahu apa yang dibuatnya di situ selain turut berbogel di hadapan anggota polis.

Isteri lelaki berkenaan katanya turut bersamanya ketika kejadian.

Beliau berkata, lelaki itu juga mengalami masalah buah pinggang dan ada tiub di perutnya.

“Namun tiada tindakan diambil berhubung kejadian itu,” katanya, hari ini.

Tular di media sosial sejak semalam akan seorang penduduk taman perumahan yang memaklumkan jirannya hampir dipukau selepas menyedari lelaki tua bertongkat masuk ke kawasan kediamannya.

Jirannya menyedari sebuah Proton Iswara berwarna merah berlegar di kawasan itu pada pukul 5.20 pagi sebelum kehadiran lelaki itu.

Timbul persoalan apabila pagar rumah itu yang dikunci automatik telah dimasuki lelaki terbabit sehingga perkarangan kediaman tanpa ada kesan kopak pada pagar.

Oleh itu, penduduk meluahkan kebimbangan dan memaklumkan kejadian kepada polis.

Penduduk turut mendakwa kawasan kediaman mereka kerap terputus bekalan elektrik serta alat penggera tiba-tiba berbunyi pada antara pukul 4 atau 5 pagi hampir setiap hari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here