TAN Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan tindakan pemimpin UMNO yang mahu ahli parti itu menyokong DAP dalam PRN tidak lagi menunjukkan UMNO sudah sampai ke penghujung hayatnya.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN) itu berkata, beliau percaya dalam PRN nanti ia akan dapat membuktikan  sebahagian besar orang Melayu sudah tidak mahu lagi mendokong perjuangan UMNO.

‘’Saya pun tahu, saya pernah jadi Timbalan Presiden (UMNP) semua yang berlaku pada hari ini sudah bercanggah bertentangan,tidak sehaluan bukan itu matlamat perjuangan asal,’’ katanya.

Beliau berkata demikian kepada wartawan selepas di Jamuan Hari Raya Aidilfitri Parlimen Pagoh dan Dewan Undangan Negeri Bukit Kepong di Kompleks Sukan Pagoh.

Semalam, Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Ahmad Maslan meminta pengundi UMNO mengundi calon DAP di kawasan masing-masing

Kata Ahmad Maslan, langkah itu  demi mengukuhkan kedudukan Kerajaan Perpaduan dan tindakan itu wajar mengikut disiplin parti apabila berada dalam Kerajaan Perpaduan.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, apa yang mahu dilakukan oleh UMNO mungkin disebabkan parti itu sudah berada di penghujung hayatnya.

‘’Masih berbaki (penyokong) agaknya dia carilah jalan kalau boleh yang mana ada berbaki nak sokong tu akan sokonglah tetapi saya jangka sebahagian besar orang Melayu yang waras yang mendokong perjuangan UMNO tidak akan melakukan tindakan itu (menyokong UMNO lagi),’’ katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here