DATUK Seri Sulaiman Md. Ali enggan menjawab sebarang pertanyaan daripada pihak media apabila ditanya punca beliau meletak jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka.

Beliau sebaliknya hanya menunjukkan isyarat tangan meminta maaf apabila diminta mengulas soal peletakan jawatannya.

Sulaiman yang dilihat masih memasuki di Kompleks Seri Negeri, di Ayer Keroh, pagi tadi meninggalkan pejabatnya pada pukul 11.03 pagi ini dengan menaiki kenderaan jenis Mercedes Benz, lapor Astro Awani.

Beliau juga mengunci mulut meskipun kira-kita 20 petugas media cuba mendapatkan reaksinya ketika keluar dari kompleks berkenaan.

Difahamkan, Sulaiman hadir ke pejabatnya hari ini untuk berjumpa kakitangan dan bukan meneruskan tugas rasmi sebagai Ketua Menteri Melaka.

Menurut sumber, setakat tengah hari ini juga tiada sebarang pertemuan antara beliau dan Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Ali Mohd. Rustam meskipun Tun Mohd. Ali pada sebelah pagi tadi turut dilihat memasuki Kompleks Seri Negeri.

Sehingga kini, Sulaiman mahupun Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), Datuk Zaidi Johari masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi bagi memperjelaskan kemelut politik yang sedang melanda negeri itu ketika ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here