PENCERAMAH bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu untuk rawatan dipercayai kerana masalah kesihatan membabitkan paru-paru dan jantung.

Perkembangan mengenai masalah kesihatan UAI dimaklumkan menerusi akaun Facebook beliau semalam yang menyatakan Kuliah Maghrib Ambang Ramadan bersama Ustaz Azhar Idrus di Masjid Kg Tadok, Kuala Telemong pada tarikh sama dibatalkan.

“Ditangguhkan atas sebab kesihatan, Doakan Kesembuhan buat Murabbi Ustaz Azhar Idrus,” tulis hantaran berkenaan.

Dalam pada itu, lapor Berita Harian, beberapa tokoh agama dan pemimpin politik mendoakan kesejahteraan dan kesembuhan dengan masalah kesihatan dihadapi Azhar termasuk Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Sukan, Belia dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) negeri, Wan Sukairi Wan Abdullah.

“Semoga Allah SWT terus merahmati dan mempermudahkan segala urusan buat Murrabi Ummah yang disayangi ini.

“Insya-Allah, sama-sama kita berdoa agar Allah SWT mengangkat penyakit yang dilalui oleh al-Fadhil Ustaz Azhar Idrus ini. Sesungguhnya, hanya kepada Allah SWT jua tempat kita memohon,” katanya dalam hantaran Facebook.

Selain itu, Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita dan Keluarga dan Perpaduan Nasional Terengganu, Hanafiah Mat menerusi satu hantaran Facebook turut mendoakan kesihatan Azhar.

“Semoga kembali sihat seperti sedia kala buat Murabbi Ummah, Ustaz Azhar Idrus,” tulis beliau.

Menurut hantaran di Facebook Ustaz Azhar Idrus, kuliah Maghrib yang sepatutnya berlangsung Masjid Kampung Bukit Tadok, Kuala Telemung, Terengganu semalam terpaksa ditangguhkan pada waktu lain.

“Ditangguhkan atas sebab kesihatan, doakan Kesembuhan buat Murabbi Ustaz Azhar Idrus,” kata hantaran Facebook Ustaz Azhar Idrus.

Pendakwah Habib Ali Zaenal Abidin Abu Bakar turut mendoakan Azhar diberi kesembuhan dan ‘Afiah .

“Angkatlah dari hambaMu Ust Azhar Idrus akan sakitnya. Berilah kesembuhan padanya sesungguhnya Engkau adalah Tuhan yg Maha Menyembuhkan, dan berilah ‘Afiah padanya sesungguhnya Engkau adalah Tuhan yg Maha memberi ‘Afiah,” katanya dalam hantaran di Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here