Oleh RIZQI ZABIDI

PARTI Warisan Tanah Air (Warisan) Kedah menuntut diberikan sekurang-kurangnya dua atau tiga kerusi dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) tidak lama lagi.

Menurut Timbalan Pengerusi Badan Perhubunngan Warisan Kedah, Datuk Mustaffa Idrus, parti itu tidak boleh dipinggirkan kerana mereka juga merupakan sebahagian daripada rakan dalam gabungan parti yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Beliau dalam pada itu turut mengharapkan agar Warisan diberi keutamaan dalam sebarang mesyuarat atau gerakan di negeri ini.

“Kami mohon jika ada mesyuarat dan gerakan apa apa juga dimaklumkan kepada Warisan Negeri Kedah.

“Saya juga Pengerusi Biro Perhubungan Awam Negeri Kedah amat berharap kerjasama yang jitu,” katanya.

Tambahnya, Warisan tidak seharusnya diketepikan sebaliknya wajar diberi penghormatan bersama-sama gabungan lain dalam Kerajaan Perpaduan.

“Semangat seperti ini perlu dalam menjamin kestabilan sebuah konsesus. Parti besar atau kecil perlu dilayan dengan semangat perpaduan yang tinggi.

“Kami juga berharap agar Presiden Warisan, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal diberikan tempat dan kedudukan dalam Kabinet Kerajaan Perpaduan demi kestabilan serta keteguhan perjanjian untuk negara serta rakyat,” katanya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here