LAJNAH Undang-undang dan Hak Asasi Pas Pusat (LUHAM) memohon ulama dan pendukung Pas bermunajat untuk kemenangan dan dipermudahkan pasukan peguam Pas dan Perikatan Nasional (PN) mengendalikan petisyen pilihan raya yang bermula esok.

Menurut LUHAM yang dipetik Harakahdaily, perbicaraan bantahan awal bagi Parlimen Marang diadakan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu esok.

Katanya, kes tersebut akan dikendalikan di hadapan hakim Datuk Hassan Abdul Ghani.

Perbicaraan bantahan awal petisyen Parlimen Kuala Terengganu juga akan diadakan esok melalui zoom di hadapan Hakim Datuk Seri Mohd Firuz Jaffril.

Perbicaraan bantahan awal Parlimen Kemaman turut diadakan esok melalui zoom di hadapan Hakim Datuk Mohammad Abazafree.

Klarifikasi/keputusan bantahan awal petisyen Parlimen Masjid Tanah Melaka pula pada Selasa di Mahkamah Tinggi Melaka dikendalikan Hakim Datuk Anselm Charles Fernandis.

Perbicaraan bantahan awal petisyen Parlimen Gua Musang pada 8 Februari di Mahkamah Tinggi Kota Bharu.

Pasukan peguam Pas dan PN terdiri daripada Datuk Seri Takiyuddin Hassan, Wan Rohimi Wan Daud, Nik Bahrum Nik Abdullah, Saifuddin Othman, Yusfarizal Yussoff, Mohd Faizi Che Abu.

Mereka turut dibantu peguam Ahmad Lutfi Awang, Saifuddin Othman, Ahmad Nazrin Abu Bakar, Mohd Tajudin Abd Razak, Aznam Mohamed, Datuk Fariz Irwan Mustaffa, Abdul Aziz Hassan.

Selain itu, Mohd Allauddin Mat Nor, Mohd Zabidi Yusof, Azrulrizal Ibrahim, Mohd Nasir Embong dan Yahaya Othman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here