DATUK Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin melepaskan jawatan Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Lembah Pantai berkuat kuasa serta-merta.

“Surat secara rasmi mengenai perkara itu akan diserahkan kepada pimpinan UMNO pada minggu ini,” katanya.

“Tiada guna saya sebagai anak muda terus berada dalam parti UMNO kerana parti ini dipimpin individu tidak bertanggungjawab,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau mendakwa UMNO kini sudah mati dengan demokrasi dan kepimpinan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) kini adalah para pemimpin yang paling penakut dalam sejarah parti berkenaan.

“Tiada guna orang muda seperti saya dan lain-lain berjuang untuk perjuangan nenek moyang bangsa agama kami, tetapi dipimpin oleh mereka yang tidak bertanggungjawab,” katanya, memetik laporan Utusan Malaysia.

Muhamad Muqharabbin dalam masa yang sama turut mengucapkan teruma kasih kepada sahabat UMNO kerana bersamanya dalam perjuangan parti itu sejak 2018.

“Kita tetap bersahabat selamanya dan menjaga ukhuwah sesama kita. Selamat maju jaya buat semua sahabat Ketua Ketua Pemuda UMNO seluruh negara,” katanya lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here