Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

SEORANG remaja lelaki mati lemas manakala seorang lagi rakannya masih hilang semasa mandi di Pantai Tanjung Balau, Kota Tinggi hari ini.

Mohamad Imran Mohd. Nazir, 17, ditemukan mati lemas manakala Hani Suefyan Hanizam, 16, masih hilang.

Sehingga petang ini operasi mencari dan menyelamat Hani Suefyan yang masih hilang diteruskan melibatkan anggota bomba, polis, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM).

Mangsa pertama yang merupakan seorang remaja lelaki berusia 17 tahun ditemukan orang awam di pantai berkenaan

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Punggai, Penolong Penguasa Bomba Khairul Sufian Dahari berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada pukul 1.26 petang.

“Seramai enam anggota dari BBO Punggai; lapan anggota BBP Penawar; enam anggota BBP Sebana Cove; tiga anggota Unit Pasukan Penyelamat di Air (PPDA) BBP Penawar dan enam anggota PPDA BBP Skudai dikejarkan ke tempat kejadian.

Sehingga kini operasi mencari mangsa kedua yang merupakan seorang remaja lelaki berusia 17 tahun masih diteruskan

“Mangsa pertama berjaya ditemukan pengunjung pantai dan telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan yang hadir di tempat kejadian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, operasi diteruskan untuk mencari mangsa kedua menerusi kaedah ‘surface searching’ dalam radius 500 meter dari lokasi lemas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here